DELTAGARINFORMATION

Stora Skuggan, norra Djurgården 23 & 24 augusti

Har ditt lag anmälts senast den 1 augusti kommer nummerlappar och tryckt tävlingsinfo med posten till kontaktpersonen under vecka 33. Till de lag som anmält sig senare skickas detta ut efter hand. Var rädd om fliken högst upp på nummerlappen, där sitter tidtagningschipet. 

Evenemangsområde och start

Hitta hit

Start och mål vid Stora Skuggan på Norra Djurgården. Om du inte möjlighet att ta dig ut gående eller med cykel så är det väldigt enkelt och miljövänligare att ta sig till evenemangsområdet via tunnelbanans röda linje 14. Buss 50, 540, 670 och 680 går alla till Universitetet. Roslagsbanan 27, 28 och 29 från Stockholm Östra Station stannar vid Universitetet. För ytterligare information se: SL.se 
Följ sedan skyltning mot evenemangsområdet
För dig som måste åka bil kan det finnas platser på Universitetets parkering, alternativt på Bergiusvägen. Tänkt på att betala avgift så du inte får böter. Du kan inte stå på evenemangsområdet eller på vägarna omkring evenemangsområdet.  
Tänk på att vara ute i god tid och att det finns risk för parkeringsböter om du parkerar fel.

Egen samlingsplats

På evenemangsområdet är det mycket folk i rörelse, både löpare och publik. Därför kan det vara bra att redan innan start bestämma en samlingsplats, t.ex. vid någon av de skyltar med bokstäver (A-H) som är uppsatta på evenemangsområdet. 

Nytt för i år!

Kom och häng i Convini Lounge och spela på deras lyckohjul för att vinna fina priser! Din nummerlapp ger dig ett spel.

Saknar ni en lagmedlem?

Alla kan få förhinder. Lugn. Ingen fara. Vi löser det! Vår partner Convini ordnar så att ni får låna en pigg och glad sk ”Convinian”, så att ert lag kan bli fulltaligt. Bra va?
Antalet är dock begränsat och det är därför först till kvarn som gäller! Max 1 Convinian per lag. Boka Här!

Omklädningsrum  

Alla som har möjlighet att byta om hemma uppmanas att göra detta. Det finns möjlighet att byta om på Frescati Sports Center till en kostnad av 40 kr/person. Vägbeskrivning från T-bana Universitetet till Frescati Sports Center
Toaletter finns uppställda i anslutning till evenemangsområdet.

Start, växling och mål för stafetten

Kl. 17.30 startar lag med startnummer 1-. 
Kl. 17.33 startar lag med startnummer 1001-.
Kl. 17.36 startar lag med startnummer 2001-. (endast torsdag)

Första sträckans löpare hämtar stafettpinnen vid startplatsen bredvid informationstältet från kl. 16.30 mot uppvisande av första sträckans nummerlapp. Växlingen går till så att stafettpinnen lämnas över växlingslinjen till nästa löpare. För att undvika trängsel vid växlingen, ställ dig i växlingsfållan tidigast 5 minuter innan din lagkamrat förväntas komma in. Ställ dig under skylten som hänvisar till lagets startnummer. 

För att undvika att sista sträckans löpare får springa i mörker gör vi ibland en så kallad omstart. Har inte 4:e sträckans löpare kommit till växlingslinjen senast kl. 19.45 så blir det en omstart. 5:e sträckans löpare får i så fall springa i väg på ett nytt startskott innan lagkamraten har kommit till växlingslinjen. I stället för att växla springer 4:e sträckans löpare i mål. Sedan lägger vi ihop tiderna så att laget får rätt sluttid. 

Start för Promenaden

Kl. 17.40 startar promenadklassen.
För promenadklassen sker ingen växling utan alla promenerar tillsammans direkt in i mål och därför krävs heller ingen stafettpinne. 

Nummerlapparna

Nummerlappen skall fästas på bröstet med medtagna säkerhetsnålar. 
Den lilla siffran på nummerlappen anger löpordningen i stafetten. Nummerlapp med liten siffra 1 bärs av första sträckans deltagare o.s.v. Första sträckan deltagare hämtar ut lagets stafettpinne och sista sträckans med liten siffra 5 före startnumret, hämtar ut lagets picknick. I promenadklassen anges texten Promenad på deltagarlapparna, deltagaren med en picknickruta på nummerlappen hämtar ut lagets picknick.

Bansträckning

Årets stafett avgörs på en sträcka med varierande underlag (gräs, grus och asfalt). Banan är ca 5 km. Även promenaden är ca 5 km, men har en annan bansträckning. På kartan nedan ser du tydligt bansträckningen för stafetten och promenaden. 

Convinistafetten är till för alla, motionärer såväl som elit, och då det kommer att bli åtskilliga varvningar under loppet är det viktigt att du som vill ta det lugnare håller till höger och lämna banan fri för de som har mer bråttom.

Tidtagning

Tidtagningen för stafetten sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel av mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska fästas på bröstet och vara fullt synlig under hela loppet. Undvik att ha händer/armar framför överdelen av nummerlappen när du passerar start- och mållinjen.
I Stafetten tas både den totala sluttiden samt sträcktider för samtliga fem deltagare. Sträcktiderna tas ca 100 meter före själva växlingslinjen då löparna passerar en portal. Sista sträckans tid tas vid målet.
Detta innebär att tiden för första sträckans löpare tas på en löpsträcka som är ca 100 m kortare än för löpare på sträcka två, tre och fyra. Den femte sträckans löpare får en tid som tas på en sträcka som är ca 100 meter längre än sträcka två, tre och fyra. Enligt följande:

Sträcka 1, tid tas på 4 900 m löpning 
Sträcka 2, tid tas på 5 000 m löpning 
Sträcka 3, tid tas på 5 000 m löpning 
Sträcka 4, tid tas på 5 000 m löpning 
Sträcka 5, tid tas på 5 000 m och på 5100 m löpning

Inga löpare förutom de som är ute på sin sträcka får under loppet passera tidtagningsportalen vid växlingen. Alla resultat publiceras på hemsidan löpande under kvällen.
För promenadklassen sker ingen tidtagning. 

Vätska

Vatten finns på start-, målområdet och längs stafettbanan, efter c:a 2 km och på promenadbanan efter ca 3,3 km. 
Efter genomförd sträcka bjuder på vi på Cuba Cola för alla som önskar.

After Run och Picknick

Stafetten/promenaden är avklarad och det är hög energinivå efter en rolig och fartfylld dag med kollegorna. Men kvällen är inte slut för det.
När laget har sprungit är det dags för picknick i gröngräset. Varje lag får en välfylld picknicklåda med mat och dryck. Picknicklådan hämtas i picknicktältet mot uppvisande av sista sträckans nummerlapp från kl 17.30-20.00. De lag som beställt extra picknicklåda får en picknickbiljett i ett separat utskick.

Årets härliga PICKNICK! 

Convini bjuder givetvis alla deltagare på en välfylld picknick att avnjuta i gröngräset efter målgång.

Picknickinnehåll 
5 st El Texico Burrito (Vegansk Wrap med tacokryddad vegofärs, tomatsalsa, spetskål och nachos).
5 st BonAqua naturell 33cl.
5 st RE:DO bars. En vegansk protienbar täckt av choklad och smaksatt med Salted Caramel, Choklad eller Hallon.
5 st kexchoklad.
5 st Chiquita bananer. 
Innehållsförteckning: 

El Texico Burrito Vetetortilla 33% (VETEmjöl, vatten, rapsolja, stabiliseringsmedel (E422, E466), bakpulver (E450(i), E500(ii)), salt, socker, emulgeringsmedel (E471), mjölbehandlingsmedel (E920)), spetskålsmix 25% (spetskål, röd spetskål, babyspenat, salladslök), tacofärs vegan 18% (vatten, texturerat SOJAPROTEIN, majs, kryddmix (druvsocker, salt, lök, kryddor (chilipeppar, spiskummin, oregano, vitlök), jästextrakt, spiskummin, vitlök, potatisfibrer, oregano, paprikaextrakt, antioxidationsmedel (E330)), tomatpulver, lök, tomatkross, chili, salt, rödvinsvinäger, färgämne (E150a), spiskummin, jalapeno, socker, vitlökspulver, cayennepeppar)), majo vegan (rapsolja, vatten, socker, stabiliseringsmedel (E1450, E415), salt, ättika, vinäger, konserveringsmedel (E202), citronjucie, kryddmix (glukos, glukossirap, jästextrakt, salt, kryddor)), chunky salsa 7% (krossade tomater, lök, jalapeno chilipeppar, tomatpure, paprika, majsstärkelse, salt, ättika, koriander, vitlök, spiskummin, surhetsreglerande medel (E330), konserveringsmedel (E202, E211)), nachos 5% (majs, solrosolja, salt), picklad rödlök (rödlök, lag (socker, vatten, ättika, salt, naturlig arom) 

Bonaqua Kolsyrat svenskt källvatten från källan i Hanveden, Södermanland.  

RE-Do bar Rissirap.proteinmix(ärtproten22%.veteprotein 7%)mörkchoklad(kakomassa.socker.kakaosmör.emulgeringsmedel (solroslecitin)arom)kakaosmör.isomaltooligosackarid. Havreflingor.havssalt.arom. 

Kexchoklad socker, VETEMJÖL, SKUMMJÖLKSPULVER, vegetabiliska fetter (palm, shea), VASSLEPULVER (MJÖLK), kakaosmör1, HELMJÖLKSPULVER, kakaomassa1, fettreducerat kakaopulver1, kokosolja, emulgeringsmedel (SOJALECITIN), salt, bakpulver (natriumvätekarbonat), aromer (bl.a. vanillin). Mjölkchokladen innehåller förutom kakaosmör även annat vegetabiliskt fett och minst 25 % kakao. 1Rainforest Alliance Certified. 

Convini bjuder också på stans godaste kaffe i Convinitältet mitt i evenemangsorådet.

Har du förbokat ett tält?

Du som förbokat ett tält kommer att få information om var tältet är placerat på evenemangsområdet. 

Här kan du ladda ner tältplaceringen

 

Sortera – vår partner för återvinning 

Allt skräp tas om hand av vår återvinningspartner Sortera. Beroende på vilken typ av skräp evenemanget genererar kan det förekomma olika typer av behållare. På Convinistafetten källsorterar vi tillsammans. Redan på plats separerar vi enligt följande: Organiskt (matrester). Pant (burk och PET-flaskor). Glas färgat och ofärgat. Plastförpackningar, Papperförpackningar och Övrigt (brännbart). 

Längs banans vätskekontroller används alltid komposterbara muggar som även de samlas in i stora gröna sopsäckar för att efter loppet samlas in och hämtas upp av Sortera.
Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopsäckar när du ska slänga något. Det underlättar både med städning och återvinning. Läs mer om Sorteras verksamhet HÄR. 

NYHET! Hjälp oss att källsortera direkt på plats 

Vi blir glada och tacksamma om ni inte lämnar kvar skräp och säkerhetsnålar i gräset med tanke på djuren som betar i nationalstadsparken. Använd Sorterasäckarna som finns på start- och målområdet. Källsortera skräp som blir kvar efter avslutat picknick och övrigt skräp i fraktioner enligt nedan;
Pant (burk och PET-flaskor).
Glas färgat.
Glas ofärgat.
Organiskt (ex. matavfall och bananskal).
Plastförpackningar.
Pappersförpackningar (vik ihop din picknicklåda innan du sorterar lådan).
Övrigt brännbart. 
Tillsammans hjälps vi åt för att avtrycket på miljön ska bli så minimalt som bara är möjligt. 

Lycka till i årets Convinistafett!

Kontakt 

Har du några frågor inför Convinistafetten så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 (tisdag-torsdag kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.00) ellerstafetten.com.
Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.
 

 

Youtube
Vimeo
Google Maps